Sep 102009
 

Buffalo-Bill-image001Pel·lícula relacionada amb Buffalo Bill i conduïda per Kenny Rogers

Pel·lícula relacionada amb Buffalo Bill en castellà

Explorador, caçador i empresari d’espectacles nord-americà. Orfe de pare als onze anys, es va veure obligat a buscar la subsistència com a missatger a cavall, a Kansas. Abans de complir els vint anys ja era un consumat genet, rastrejador i tirador.

Buffalo-Bill-image010

Durant la seva dilatada vida aventurera va participar en la guerra de Secessió, va treballar pel Pony Express, va provar sort com a cercador d’or i va ser explorador civil en les campanyes del Cinquè de Cavalleria contra la resistència índia a l’oest del Mississippi. Aviat es va guanyar una bona reputació com a coneixedor del terreny i dels costums natius.

Buffalo-Bill-image009

Però l’activitat que li valgués el pseudònim que li va fer famós (Buffalo Bill) va ser la caça del búfal, que va exercir amb inigualable perícia entre 1867 i 1868 per proporcionar aliment als obrers del ferrocarril: en vuit mesos va abatre 4.280 peces. En breu, la fama de les seves correries ho va convertir en una llegenda viva de la conquesta de l’Oest, i en un heroi popular que omplia les pàgines de periòdics i novel·les, que relataven com, suposadament, s’havia batut en duel amb l’indi cheyene Cabellera Groga, a qui havia aconseguit ferir de bala, apunyalar en el cor i arrencar la cabellera en menys de cinc segons.

Buffalo-Bill-image002

Buffalo-Bill-colage